esmaspäev, 22. mai 2017

Euroopa päev

Euroopa päev Antsla Gümnaasiumis
Keskkonnad: Kahoot!
Sihtgrupp: 4.-9. klass
Kool: Antsla Gümnaasium


Antsla gümnaasiumis tähistati Euroopa päeva. Korraldajateks olid Antsla Gümnaasiumi 10. ja 11. klassi õpilased koos klassijuhatajatega. Omavahel lõimusid nii õppeained kui ka erinevad vanuseastmed.
Ürituse planeerimine sai alguse aprilli keskel, kui 10. ja 11. klassides toimusid ajurünnakud, mille tulemusena valiti välja parimad Euroopa päeva korraldamise ideed, ning pandi paika ajakava. Õpilased jagasid omavahel ülesanded.
Otsiti infot Euroopa Liidu riikide kohta ning koostati kunstiõpetuse tunnis plakatid, millel kajastusid olulisemad andmed iga riigi kohta. Ajaloo tunnis otsiti iga riigi kohta huvitavaid fakte ja inglise keele tunnis tõlgiti sõna „tere“ kõigisse liikmesriikide riigikeeltesse, ning lisati need plakatitele.
Plakatitest pandi nädal enne Euroopa päeva üles näitus, mida kõik kooli õpilased külastasid.
10. klassi õpilased koostasid 1. - 3. klassi õpilastele lauamängu, milles pidi tundma riike, pealinnu ja lippe.
11. klassi õpilased koostasid 4 .- 9. klassi õpilastele viktoriini Kahoot-keskkonnas.
Õpilased vormistasid ja kujundasid ka auhinnadiplomid.
Euroopa päeval viisid 10. ja 11. klassi õpilased 1. - 9. klassi õpilaste seas läbi teemakohased võistlused, mis põhinesid plakatite infol. Iga klassi kolm parimat said tunnustatud.
Lisaväärtusena jäävad koolile õpilaste koostatud materjalid (lauamäng, plakatid, Kahoot-viktoriin) õppevahenditeks, kasutamiseks erinevates ainetundides või vahetundides.
Päev oli igati meeleolukas, pakkus nii läbiviijatele kui ka viktoriinis-lauamängul osalejatele palju toredaid emotsioone ning andis lisateadmisi Euroopa Liidu kohta. 10. ja 11. klassi õpilased said olla õpetajarollis ning lisaks väärtusliku koostöö- ja organiseerimiskogemuse.
Täname ka õpetajaid Liivia Rebast ja Katrin Kooli.

Antsla Gümnaasiumi 10. ja 11. klasside juhatajad Merle Paat ja Anu Silm.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar